Groenk

0 termék - 0 Ft


Mangalica tarja csont nélkül / kg

Megyaszói mangalica hús. Mangalicahús házhozszállítása. Mangalica hús rendelés.

Státusz:
raktáron

6 490 Ft
- +

Kategória:

Friss húsok
Leírás

Termelő: Harangod Mag Kft

Származási hely: Megyaszó, Magyarország

 

Megyaszói mangalica tarja

A mangalicasertés életmódja és természetes táplálkozása miatt kizárólag őstermelői, és nem nagyüzemi mennyiségben tenyészthető. 

A mangalica sertés Európa egyik legősibb disznófajtája. Eredete az 1830-as évekig nyúlik vissza. Az Osztrák-Magyar Monarchia idején József nádor sertések keresztezésével hozta létre a mangalicát, mely eleinte a Habsburg császári ház számára volt fenntartva, ám ízének köszönhetően rendkívül népszerű és kedvelt lett: a 19. század végére Európa legjelentősebb fajtájává vált. 

I. Ferenc József császár 3 millió egyedet számláló állománnyal rendelkezett, az akkori sertéskiállítások valamennyi díját megnyerte. A fajta legvirágzóbb időszakát 1850 és 1950 között élte. 

A nagy változás 1950-es években jött, ugyanis a modern tudomány akkor amellett foglalt állást, hogy a telített zsíroknak egészségkárosító hatásuk van: a szalonnát károsnak nyilvánították, és a mangalica tenyésztése visszaesett.    

A mangalica tenyésztésének az új mezőgazdasági technikák bevezetése a ‘70-es évektől újabb impulzust adott. Azonban a mangalicasertés nagy területigénye és nagyon lassú reprodukciója miatt nem igazodott az intenzív mezőgazdaság új stílusához, ezért más, importált sertésfajták léptek a helyébe: vékonyabbak, és gyorsabb növekedésűek, és ezzel megkezdődött a mangalicasertés drasztikus kiszorulása a mezőgazdaságból... A ‘90-es évek második felében kezdtek újra tudatosan mangalica tenyésztéssel foglalkozni Magyarországon.

 

Mit kell tudni a mangalicahúsról?    

Ami az ’50-es években még nem volt ismeretes, hogy azonos mennyiségeket alapul véve a mangalica zsírja kevesebb telített, és több telítetlen zsírt tartalmaz, mint a vaj és ellentétben a margarinnal és a hidrogénezett növényi zsírokkal, nem tartalmaz transz-zsírokat.   

A mangalica a világ egyik legnagyobb méretű sertésfajtája. A sertés zsírja átlagosan 65-70%, a sovány hús az állat mindössze 30-35% -át teszi ki. A mangalicasertés húsa vöröses, nagyon krémes, fehér zsírfoltokkal (már 32 °C-on olvad), Omega-3 és -6 zsírsavakban, azaz többszörösen telítetlen zsírsavakban és természetes antioxidánsokban gazdag. Ebből kifolyólag egészségesebb, mint az intenzív gazdálkodásban használt fehér sertésfajták zsírja, ráadásul a szív egészségére is jó hatással van. 

A Debreceni Egyetemen végzett tanulmányok szerint a mangalica zsírjában megtalálható Omega-3 szintje 2-3-szor magasabb, mint egyes halfajták esetén.    

 

Címkék: mangalica

Vásárlók értékelései

Az Ön értékelése:

Kapcsolódó termékek

Hátszín, NPK Beef Charolais marha / 100gr
Legalább 6 hetes érlelésű prémium Charolais marha hátszín az NPK-tól!
1 375 Ft
T-bone, NPK Beef Charolais marha / 100gr
Legalább 6 hetes érlelésú NPK Beek prémium t-bone steak hús.
1 125 Ft
Rib eye, NPK Beef Charolais marha / 100gr
Legalább 6 hetes érlelésű NPK Beef Charolais marha rib eye.
1 755 Ft
Tanyasi csirke - csirkemáj / kg
Csak nálunk! Tanyasi csirkemáj szabadtartású csirkéből.
1 950 Ft

Újdonságok

BBQ doboz
Mangalica grillkolbásszal, camembert sajttal, grillezni való zöldségekkel és ketchuppal.
10 000 Ft
Bio cukormentes ketchup, Gestal / 500gr
Bio cukormentes ketchup Olaszországból.
1 299 Ft
REX kethcup, BBQ /330gr
BBQ ízesítésű ketchup több mint 70 éves családi receptúra alapján.
1 120 Ft
REX csípős ketchup, HOT / 330gr
Több mint 70 éves receptúra - csípős magyar ketchup!
1 120 Ft

Forgalmazott márkák

a nálunk elérhető termékek kiválasztásánál egy dolog vezérel minket: jót enni! a lehető legfinomabb hozzávalókat és ínyencségeket válogattuk össze neked magyar és külföldi beszállítóktól és termelőktől. büszkék vagyunk partereinkre!


Vélemények, referenciák

köszönjük a szép szavakat, nagyon sok energiát adtok nekünk nap mint nap. igyekszünk folyamatosan fejlődni és újabb és újabb finomsággal bővülni.

precíz, gondos, szép

Kedves Csapat! Egyszerűen odáig vagyok meg vissza, ahogyan csomagoljátok a ládába a rendelést: precíz, gondos, helykihasználásból is ötös és szép, már ránézni is jó!  Szóval újfent köszönöm, arról nem beszélve, hogy az áru is mindig tökéletes. Üdv: Zsuzsa

rövid határidővel és megbízhatóak vagytok

Kedves Emese és Balázs! Nagyon örülök, hogy Rátok találtam! Gratulálok a gyors és rugalmas váltáshoz, és köszönöm a munkátokat!  Nagy segítség, hogy szép árut hoztok, megfizethetően,  rövid határidővel, és megbízhatóak vagytok. További  jó munkát, és a következő szállítmányig is. Köszönöm, Ágnes

máskor is tőletek fogok vásárolni

Csodálatos az áru, amit kaptam. Nagyon meg vagyok elégedve mindennel. Máskor is tőletek fogunk vásárolni és ajánlani is foglak titeket, mert ha a piacra mentem volna, én is ilyen árut válogattam volna magamnak. Eszter

fantasztikus tökéletes szállítmány

Kedves Groenk! Csak köszönetet szeretnék mondani a fantasztikus tökéletes szállítmányért! Minden gyönyörű és fantasztikusan kedves szállítokkal érkezett, hozzánk és nagymamámhoz is (oda is rendeltünk). Megkönnyeztem a gyönyörű nagy petrezselymet. Szóval nagyon nagyon nagyon köszönjük! A legjobb, hogy vagytok mindig, de főleg most! Kitartást és egészséget kívánok, Marianna

szép termékek, színvonalas kiszolgálás

Ígéretük szerint időben megérkezett a megrendelt szállítmány, gyönyörűen összekészítve, szép termékek, színvonalas kiszolgálás, mindenkinek ajánlani fogom. Köszönjük szépen!

Groenk

Élelmiszer házhozszállítás Budapesten, az agglomerációban, a Velence-tónál, Székesfehérváron és a Balatonon.

iratkozz fel hírlevelünkre!

Klikkelj, töltsd ki az űrlapot és nézd meg az inboxodat.


FELIRATKOZOM
Közösségi média

Itt is elérsz minket!


TERMÉKEINK
INFORMÁCIÓ
PROFILOM
KAPCSOLAT

+36 70 624 6020

sales@groenk.com

X

Kosarad

Groenk Megvásárolom