Gazdag A-vitaminban, ami például a haj és a köröm szépségéért és egészségéért felelős. De bőségesen található még benne B-vitamin, így kedvező hatással van az idegrendszer és az agy működésére valamint C-vitamin is, ami erősíti az immunrendszert.
A vitaminokon túl a sárgadinnye ásványianyag-tartalma is jelentős. A benne lévő kálium vízhajtó hatása révén segít a szervezetnek megszabadulni a nem oda való anyagoktól, amivel nemcsak a fogyást támogatja, illetve a túlsúlyosság és az elhízás megelőzésében játszik közre, hanem a megelőzésben is fontos szerepet tölt be - többek között a szív- és érrendszer működését is pozitívan befolyásolja.
A sárgadinnyében nagyobb mennyiségű kalcium és foszfor is található, amelyek a csontok és a fogak egészségéhez elengedhetetlenek.
Rosttartalma kifejezetten magas, ezért kiváló segítség lehet az emésztés, különösen a bél egészségének megőrzésére. Rendszeres fogyasztása helyreállítja a megfelelő gyomor- és bélműködést, tisztítja és egészségesen tartja a bélrendszert, segít a méregtelenítésben
Nem utolsó sorban a sárgadinnye nagy százalékban tartalmaz vizet, így ha rendszeresen fogyasztjuk, azzal segítjük a szervezet folyadékszükségletének biztosítását is.
Fontos, hogy a megfelelő érettségű sárgadinnyét fogyasszuk, de mégis hogyan válasszuk ki a boltban a jó dinnyét?
A sárgadinnye érettségi fokának megállapítása az indánál kezdődik. Ha olyan puha az indánál, hogy benyomható, áttörhető a vastag héj, akkor az bizonyosan rossz: túlérett vagy már poshadt. Ugyanakkor, ha az indacsonknál túl kemény, akkor még éretlen.
Ezért a tuti tipp: a jó sárgadinnye az indánál közepesen puha, az íze pedig akkor lesz jó, ha az illata még a héjon keresztül is elárulja magát.
Tegyen egy próbát: rendeljen gyümölcsöt a munkahelyére és lépjen be az Ön cége is az egészségtudatos cégek közé.
Tekintse meg fix gyümölcskosár ajánlatainkat vagy kérje egyedi ajánlatunkat az alábbi űrlap kitöltésével.