Groenk

0 termék - 0 Ft

Partnereink a legjobb magyar termelők között!

A Magyar konyha magazin által megválasztott 100 legjobb termelőből 8 elérhető nálunk is!

És nézzétek?

A 8-ból 6 nő :)

Partnereink a legjobb magyar termelők között!

A Magyar konyha magazin több éve látogatja és kutatja fel a magyar termelőket, most pedig összeállították a listát a legjobb magyar termelőkről. 

Büszkék vagyunk arra, hogy közülük 8 termelő velünk is kapcsolatban áll, a velencei üzletnyitással számuk csak nőni fog.

 

De lássuk, ki is az a 8 termelőnk, partnerünk, akiket a magazin is kiemelt.

 

Etyeki Kecskesajt Manufaktúra

Az Etyeki Kecskesajt Manufaktúra csodáit Kondor Oktávia készíti Etyeken.  

A tanyasi friss levegőn, saját termesztésű, bio minősített szénán nevelkedett kecskéik tejét dolgozza fel tradicionális módon, tartósítószerek és ízfokozók nélkül.

Michelin csillagos éttermekben is nagy kedvenc az etyeki kecskesajt és a csúcsminőséget mi sem bizonyítja jobban, mint hogy 2019. októberében kiemelt arany, azaz Supergold minősítést kaptak a bergamói sajtvilágversenyen.

A Sajtok menüben találod az etyeki kecskesajtokat.

 

Fajszi Paprika

A Fajszi paprikák prémium kézműves termékek, saját termesztésű, gondosan válogatott alapanyagokból, hagyományos eljárással készülnek. A paprikákat termelő család már negyedik generáció óta foglalkozik paprika termesztéssel és feldolgozással, közel 30 hektáron termelnek a Duna mentén.

Érdekesség, hogy az öntözéshez a Duna tápanyagban gazdag élővízét használják és a kikelt paprika művelése és betakarítása kizárólag kézi munkával történik.

A többszörösen díjnyertes paprikák a hazai piacon a legmagasabb minőséget képviselik. A 2020-as Great Taste Awards versenyen, amelyet az élelmiszerek Oscarjának is neveznek, Vikica csemege fűszerpaprika a rangos zsűritől 2 csillagot kapott. 

A Magyar Konyha Magazin és a Pannon Gasztronómiai Akadémia 2020-as közös fűszerpaprika tesztjén Vikica paprikánk a magyar termelők között első helyen végzett, a magazin pedig a legjobb 100 magyar termelő közé választotta őket 2020-ban.

A Tartós élelmiszerek között, a Fűszerek&Só menüben találod a Fajszi paprikát.

 

Gere család, Jutka Asszony - Savanyúságok

1992 óta foglalkoznak savanyúságok készítésével Geréék Szigetszentmiklóson. A kis méretű családi üzemben mindent kézzel készítenek,  minimális tartósítószer hozzáadásával, de adalékanyag mentesen. 

Nem akarnak nőni, terjeszkedni, pontosan elég nekik ez az üzemméret és ennyi munka – szívvel dolgoznak. 

Régi családi receptúra alapján, hagyományos eljárással, 16 hektoliteres hordókban érik a savanyúság, egészen nagy választékban.

A Zöldség&Gyümölcs menüben, a Házi savanyúságok között találod meg a Gere-savanyúságokat.

 

Ghaurved mustárok és ketchup

A Ghaurved megálmodója, Vereckei Ágnes régi kedves ismerősétől, az Erdélyből származó Patakfalvi Jutka nénitől ismerte meg a mustárkészítés fortélyait és vásárolta meg Jutka néni mustárkészítő gépét, miután a “mester” úgy döntött, kora miatt nem folytatja tovább a vállalkozását. Mivel Jutka néni nagyon sajnálta volna, ha a többb száz éves családi receptúra csak úgy feledésbe vész, örömmel adta el a gépet és adta át minden tudását Ágnesnek. A most már Valkonyán élő, kertész- és élelmiszeripari mérnök végzettségű Vereckei Ágnes a dél-zalai Tótszentmártonban készíti ízes termékeit – nagy örömünkre. 

A receptúra sokak szerint nem is 200, hanem 400 éves éves! Tudj meg többet a Ghaurved mustárokról, olvasd el a róluk szóló cikkünket.

A Tartós élelmiszerek között, a Mustár&Ketchup menüben találod meg a Ghaurved termékeket.

 

Harangod Völgye Harangod Hús

A Harangodhús, a Harangod-Mag cégcsoport Megyaszón kívül Tiszalúcon, Taktaharkányban, Alsódobszán, Újcsanáloson, Bekecsen és Golopon gazdálkodik. Saját tenyésztésű mangalicák saját maguk által termelt takarmányt kapnak, a mangalica malacok védett és zárt helyen fejlődnek, ám süldő korukban kikerülnek a szabadba, a levegőre, ahol sokat tudnak mozogni.

A minőségi takarmány mellett tököt és zöld lucernát is adnak a jószágnak. 

Sárossy Ferenc a Harangod-Mag cégcsoport ügyvezető igazgatója indította el a céget, ő jött rá, hogy a termelés, tenyésztés mellett a feldolgozás is nagyon fontos. 

Ezért elkezdett a múltban keresgélni, a termékekre ma is jellemző különleges ízvilágot évekig kutatta. Próbálta a környékbeli, a tájra jellemző ízeket visszacsempészni a modert termékekbe. Mayer Ottó szekszárdi sváb-magyar séf segített neki abban, hogy felkutassák a Megyaszó környéki régi receptúrákat.

Tokaj Vicinitas néven forgalmazott termékeik több világversenyt is megnyertek.  

A vicinitas környéket jelent, tehát nem magára Tokajra, hanem Tokaj környékére utalnak. 

A Guild of Fine Food élelmiszeripari céh védnöksége alatt megtartott Great Taste Awards versenyen a 10 benevezett készítményükből 8 elnyerte a bíráló bizottság tetszését.

Tudj meg többet a mangalicáról és a Harangod Húsról, olvasd el erről szóló bejegyzésünket. 

A mangalica tarját a Friss húsok között találod, a kolbászokat a Sonka&Szalámi&Kolbász menüben, a feldolgozott mangalica termékeket pedig a Húskészítmények&Szalonna menüben.

 

Izsáki Tészta

A családi vállalkozás a rendszerváltás után 1990-ben alakult, az első tarhonyákat szó szerint egy családi ház pincéjében gyúrták és szárították. 

Juhász Sándor és felesége, Juhász Sándorné, vagy ahogy most mindenki szólítja, Ica mama mertek nagyot álmodni, és nem azzal foglalkoztak, meg lehet-e csinálni, hanem egyszerűen csak döntöttek. Ica mamának már volt egy nagy tapasztalata a tésztagyártásban és mivel szenvedély is volt, csináltak egy vállalkozást és belevágtak. 

Folyamatosan azon dolgoznak, hogy a házi ízeket, az Ica mama által elvárt minőséget a mostani termelési ütemben is meg tudják valósítani. 

A hagyományos termékek mellett, lúdgége, a cérnametélt vagy kézzel tépett csusza, megjelentek olyan újdonságok is, mint a csípős csipetke, a pirított tarhonya, a rovásírás betűtészta, vagy a négyszínű durum. 

Keresd az Izsáki tészta termékeket a Tartós élelmiszerek között a Házi tészták menüben. 

 

NPK Beef

Két barát álmának megvalósulása kezdődött el 2006 végén, amikor megvásárolták az első szarvasmarhákat azzal a határozott elképzeléssel, hogy a közép-európai régió legkiválóbb Charolais-tenyészetévé válnak. 

Nagy Pál és Porkert Krisztián 2009-ben hozták az első Charolais tenyészállatokat Magyarországra azzal a céllal, hogy minőségi marhahús itthon is elérhető legyen. Azóta közel 100 darab került Franciaországból a tenyészetükbe és mivel összesen 90 anyatehénnel dolgoznak, ez egy nagyon erős genetikai alapnak mondható. 

A világ legjobb séfjei is szívesen dolgoznak a Charolais marha húsával mivel az telt ízvilágú és puha, ezért a legmagasabb igényeket is kielégíti. 

A Kecskeméten és Pécsváradon található NPK név a két barát nevéből jön: Nagy Pál – Porkert Krisztián 

Az NPK marhahúsokat a Friss húsok között találod meg.

 

Saliverzum

A balástyai Sándor család a családanya, Viktória irányításával több mint másfél évtizede szakosodott bébi méretű zöldségek, salátafélék termesztésére, de a kínálatot időközben fűszernövényekkel és ehető virágokkal is bővítették. Jelenleg közel 30 fajta zöldséget termelnek.

2020-ban elnyerték az Aranyszalag minősítést, mely a legrangosabb, magyar termelőket minősítő nagydíj. 

Az Aranyszalag Minőség védjegyet egyébként a Magyar Gasztronómiai Egyesület (MGE) alapította 2013-ban, azzal a céllal, hogy a kitűnő minőségű helyi alapanyagokat, termékeket értékelje és bemutassa a fogyasztók számára. A díjazottak nem tömegtermékek, hanem olyan készítmények, melyek egy-egy önálló karakterrel rendelkező termőterületről, vidékről származnak és kiváló minőségben készülnek. Az Aranyszalag odaítélésében részt vesznek az ország legjobb séfjei, konyhafőnökei és természetesen a fogyasztók. 

A növényeket nem üvegházban, hanem fólia alatt, talajon termesztik, de szabadföldön is termelnek néhány hektáron főleg bébizöldségeket és fűszernövényeket. Növényvédő szereket és műtrágyákat nem használnak, kizárólag szerves trágyával, illetve a növényi maradványok átforgatásával pótolják a tápanyagokat a növények számára. 

Próbálnak rezisztens fajtákat választani a kórokozók ellen, amennyiben ez lehetséges, illetve állandó vetésforgót alkalmaznak, így visszaszorítva a rovarok és kórokozók kártételét.

A Saliverzumtól érkezik hozzánk az összes baby zöldségünk, a színes baby répa, a színes baby cékla, a baby french breakfast, a baby póréhagyma, de a fodroskel és a salátamix is. 

Kóstold meg a salátamixet és rájössz, mennyivel finomabb, mint a boltban kapható!

A Zöldség&Gyümölcs menüben találod a termékeikeiket, a Zöldségek és a Saláták&Friss fűszernövények között.

Forgalmazott márkák

a nálunk elérhető termékek kiválasztásánál egy dolog vezérel minket: jót enni! a lehető legfinomabb hozzávalókat és ínyencségeket válogattuk össze neked magyar és külföldi beszállítóktól és termelőktől. büszkék vagyunk partereinkre!


Vélemények, referenciák

köszönjük a szép szavakat, nagyon sok energiát adtok nekünk nap mint nap. igyekszünk folyamatosan fejlődni és újabb és újabb finomsággal bővülni.

precíz, gondos, szép

Kedves Csapat! Egyszerűen odáig vagyok meg vissza, ahogyan csomagoljátok a ládába a rendelést: precíz, gondos, helykihasználásból is ötös és szép, már ránézni is jó!  Szóval újfent köszönöm, arról nem beszélve, hogy az áru is mindig tökéletes. Üdv: Zsuzsa

rövid határidővel és megbízhatóak vagytok

Kedves Emese és Balázs! Nagyon örülök, hogy Rátok találtam! Gratulálok a gyors és rugalmas váltáshoz, és köszönöm a munkátokat!  Nagy segítség, hogy szép árut hoztok, megfizethetően,  rövid határidővel, és megbízhatóak vagytok. További  jó munkát, és a következő szállítmányig is. Köszönöm, Ágnes

máskor is tőletek fogok vásárolni

Csodálatos az áru, amit kaptam. Nagyon meg vagyok elégedve mindennel. Máskor is tőletek fogunk vásárolni és ajánlani is foglak titeket, mert ha a piacra mentem volna, én is ilyen árut válogattam volna magamnak. Eszter

fantasztikus tökéletes szállítmány

Kedves Groenk! Csak köszönetet szeretnék mondani a fantasztikus tökéletes szállítmányért! Minden gyönyörű és fantasztikusan kedves szállítokkal érkezett, hozzánk és nagymamámhoz is (oda is rendeltünk). Megkönnyeztem a gyönyörű nagy petrezselymet. Szóval nagyon nagyon nagyon köszönjük! A legjobb, hogy vagytok mindig, de főleg most! Kitartást és egészséget kívánok, Marianna

szép termékek, színvonalas kiszolgálás

Ígéretük szerint időben megérkezett a megrendelt szállítmány, gyönyörűen összekészítve, szép termékek, színvonalas kiszolgálás, mindenkinek ajánlani fogom. Köszönjük szépen!

Groenk

Élelmiszer házhozszállítás Budapesten, az agglomerációban, a Velence-tónál, Székesfehérváron és a Balatonon.

iratkozz fel hírlevelünkre!

Klikkelj, töltsd ki az űrlapot és nézd meg az inboxodat.


FELIRATKOZOM
Közösségi média

Itt is elérsz minket!


TERMÉKEINK
INFORMÁCIÓ
PROFILOM
KAPCSOLAT

+36 70 624 6020

sales@groenk.com

X

Kosarad

Groenk Megvásárolom