Groenk

0 termék - 0 Ft

Gyümölcsfogyasztás Magyarországon 2018-as adatok alapján

egészszégmegőrzés = napi 400gr gyümölcs = napi 2 alma 

 

Fogyassz naponta 400gramm gyümölcsöt az egészséged érdekében! Ez naponta két alma, nem is olyan beláthatatlan, ugye?

A tudósok becslései szerint a világon 7 szív- és érrendszeri halálozásból 1-et okozhat a nem elegendő gyümölcs-, és 12-ből 1-et a kevés zöldségfogyasztás. (forrás: American Society for Nutrition)

 

A WHO ajánlása szerint napi 400 gramm zöldség-gyümölcs bevitele ajánlott az egészséges életmód fenntartása és megőrzése végett, mellyel megelőzhetők a rákos, daganatos megbetegedések, a szívinfarktus, valamint a diabétesz is. (forrás: WHO 2003a

 

Ez a 400 grammos optimális napi gyümölcsfogyasztás két kisebb almát vagy körtét takar. Nem is olyan sok, ha az egészségünkről van szó, ugye?

 

Most nézzük meg, mennyi gyümölcsöt fogyasztunk Európában és Magyarországon.

 

Az Eurostat friss összesítése szerint 2017-ben az európai lakosok 36%-a fogyasztott egyszer, 27%-a fogyasztott legalább kétszer gyümölcsöt egy nap.

 

Magyarországon sajnos rosszabb a helyzet, mint az európai átlag:

 

A magyar felnőttek 27%-a naponta legalább egyszer fogyaszt valamilyen gyümölcsöt, míg 11,7%-a naponta kétszer, viszont 2% egyáltalán nem fogyaszt gyümölcsöt.

 

A gyümölcsfogyasztásban egyébként az olaszok járnak az élen: 85%-uk naponta legalább egyszer fogyaszt valamilyen gyümölcsöt. 

 

Megdöbbentő, ugye? Érdemes megnézni a teljes 2017-es európai gyümölcsfogyasztási statisztikát.

 

A KSH 2016-os kutatása szerint a magyarok fejenként csak napi 262 gramm zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak.

Ezzel az Európai Unióban az utolsók között vagyunk, a rossz étkezési szokások pedig komoly egészségügyi problémákhoz vezethetnek.

A gyümölcsök és a zöldségek fogyasztása nem az energiatartalmuk miatt lényeges, hanem egyéb élettanilag fontos tulajdonságaik, elsősorban a bennük lévő ásványianyagok, vitaminok és rostok miatt. A WHO kutatása szerint ha megfelelő mennyiséget eszünk gyümölcsből és zöldségből, ez csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek, a kettes típusú cukorbetegség és bizonyos daganatos megbetegedések kockázatát. Magyarországon nagyon sok az elhízott ember, ami jelentős összefüggésben áll a vitaminforrások csökkentett bevitelével. Ezért is fontos felhívni a figyelmet az egészséges táplálkozásra és a megfelelő gyümölcsbevitelre.

 

Tehát napi 400gramm gyümölcsöt kellene legalább fogyasztanunk, azaz legalább két almát!

 

Mennyi gyümölcsöt vásárolunk Magyarországon?

A hazai háztartások évente 165 kg zöldséget és 89 kg gyümölcsöt vásárolnak, évente több mint 330 milliárd forint értékben.

(forrás: Gfk Hungária kutatás)

Gondolnád, hogy ez a 3 legtöbbet fogyasztott gyümölcs Magyarországon?

A dinnye nagy valószínűséggel súlya miatt került fel a listára, ugyanis kevesebb darabot vásárolunk mint például almát, de egy dinnye fajlagosan sokkal nagyobb súlyú, mint mint egy alma vagy egy banán. Mi is észrevettük, hogy az alma és a banán népszerű gyümölcsök, ezért minden gyümölcskosarunkban, sőt még az egyedi gyümölcsrendelésekkor is kínáljuk. Egyszerűen szállítható, fogyasztható és pucolható. 

 

Intézményes keretek között már elindult egy fejlődés: az óvodákban és az iskolákban egyre fontosabbá vált az, hogy egyre több zöldséget és gyümölcsöt iktassanak be az étkezésekbe.

 

A felnőttek gyümöcsfogyasztását a munkáltatók is befolyásolhatják: Egyre több cég rendel gyümölcsöt munkavállalóinak.

Általában azzal számolunk, amikor gyümölcskosarat ajánlunk cégeknek, hogy egy munkavállaló megkapja a napi 400gr gyümölcsadagot, de ha ez nem lehetséges, akkor legalább ennek a felét. 

A tudatos munkakörnyezet kialakításában kulcsfontosságú a munkavállalók egészségének megőrzése, ezért kifejezetten fontos lenne, hogy a régen megszokott egészségtelen irodai nasst (mint például a péksütemények, csokoládék, cukros üdítők) egészséges gyümölcs váltsa fel. 

A csoki és kola automaták helyett lehet gyümölcs is!

 

Eddig minden ügyfelünknél hatalmas siker volt az irodai gyümölcsnap bevezetése, több esetben is hetente többször is szállítunk a cégeknek. 

Ha Te is csatlakoznál, írj nekünk és küldjük az ajánlatot: sales@groenk.com

 

 

Forgalmazott márkák

a nálunk elérhető termékek kiválasztásánál egy dolog vezérel minket: jót enni! a lehető legfinomabb hozzávalókat és ínyencségeket válogattuk össze neked magyar és külföldi beszállítóktól és termelőktől. büszkék vagyunk partereinkre!


Vélemények, referenciák

köszönjük a szép szavakat, nagyon sok energiát adtok nekünk nap mint nap. igyekszünk folyamatosan fejlődni és újabb és újabb finomsággal bővülni.

precíz, gondos, szép

Kedves Csapat! Egyszerűen odáig vagyok meg vissza, ahogyan csomagoljátok a ládába a rendelést: precíz, gondos, helykihasználásból is ötös és szép, már ránézni is jó!  Szóval újfent köszönöm, arról nem beszélve, hogy az áru is mindig tökéletes. Üdv: Zsuzsa

rövid határidővel és megbízhatóak vagytok

Kedves Emese és Balázs! Nagyon örülök, hogy Rátok találtam! Gratulálok a gyors és rugalmas váltáshoz, és köszönöm a munkátokat!  Nagy segítség, hogy szép árut hoztok, megfizethetően,  rövid határidővel, és megbízhatóak vagytok. További  jó munkát, és a következő szállítmányig is. Köszönöm, Ágnes

máskor is tőletek fogok vásárolni

Csodálatos az áru, amit kaptam. Nagyon meg vagyok elégedve mindennel. Máskor is tőletek fogunk vásárolni és ajánlani is foglak titeket, mert ha a piacra mentem volna, én is ilyen árut válogattam volna magamnak. Eszter

fantasztikus tökéletes szállítmány

Kedves Groenk! Csak köszönetet szeretnék mondani a fantasztikus tökéletes szállítmányért! Minden gyönyörű és fantasztikusan kedves szállítokkal érkezett, hozzánk és nagymamámhoz is (oda is rendeltünk). Megkönnyeztem a gyönyörű nagy petrezselymet. Szóval nagyon nagyon nagyon köszönjük! A legjobb, hogy vagytok mindig, de főleg most! Kitartást és egészséget kívánok, Marianna

szép termékek, színvonalas kiszolgálás

Ígéretük szerint időben megérkezett a megrendelt szállítmány, gyönyörűen összekészítve, szép termékek, színvonalas kiszolgálás, mindenkinek ajánlani fogom. Köszönjük szépen!

Groenk

Élelmiszer házhozszállítás Budapesten, az agglomerációban, a Velence-tónál, Székesfehérváron és a Balatonon.

iratkozz fel hírlevelünkre!

Klikkelj, töltsd ki az űrlapot és nézd meg az inboxodat.


FELIRATKOZOM
Közösségi média

Itt is elérsz minket!


TERMÉKEINK
INFORMÁCIÓ
PROFILOM
KAPCSOLAT

+36 70 624 6020

sales@groenk.com

X

Kosarad

Groenk Megvásárolom