5 egyszerű ötlet munkavállalók elégedettségének növelésére

+36706246020
HÁZHOZ RENDELEK

Zöldség és gyümölcs kiszállítás magánszemélyeknek, irodáknak

HÁZHOZ RENDELEK
LÉPJÜNK KAPCSOLATBA

Zöldség és gyümölcs nagykereskedelem üzleteknek

LÉPJÜNK KAPCSOLATBA
×
Kérje ajánlatunkat
Név
Telefonszám
Email cím
Üzenet

5 tipp a munkavállalók motiválására

Milyen eszközök állnak a cég rendelkezésére a munkavállalók motiválására a szakmai elismerésen és a fizetésen túl?

 

Az elmúlt években emelkedett azon cégek száma, amelyek gazdaságilag is kifizetődőnek tartják a munkavállalók egészségmegőrzésének támogatását. Nem is csoda: minél egészségesebb a dolgozó, annál hatékonyabban teljesít a munkahelyén.

Irodában, számítógépe előtt nyújtozkodó férfi munkavállaló.

Egy cég hatékony működéséhez elengedhetetlen egy fizikailag és mentálisan egészséges, motivált csapat.

 

Egy motivált dolgozó nem fog másik munkahely után nézni, nem fog elkésni, élvezettel végzi a munkáját és a munkáltató biztos lehet abban, hogy jó kezekben vannak a kiosztott feladatok.

 

Szerencsére egyre több munkáltató figyel oda a munkavállalók közérzetére, mentális és fizikális egészségük megőrzésére.

 

A kényelmetlenségek nagy mértékben visszavetik az emberek kedvét, ezért a munkakörnyezet tudatos kialakítása és fejlesztése a cégek employer branding tevékenyégének hiteles és meggyőző eszköze lehet, és ezzel versenyelőnyt is jelenthet.  

 

 

Munkavállalói motiváció témában kutakodva az ország feltehetően legjobb szakportálján bukkantunk egy érdekes állíátsra: „Az álláskeresők ma nagyon sok lehetőség közül választhatnak, éppen ezért a versenyképes fizetés már alapvetőnek számít, és az egyéb juttatások, valamint a munkakörnyezet kapnak egyre nagyobb hangsúlyt a döntésekben. Az állásinterjún tízből kilenc jelölt említi meg a csapat és az iroda fontosságát, vagyis olyan tényezők váltak lényegessé, hogy mennyire világos, kényelmes, fiatalos, modern a munkahely, van-e parkolási lehetőség, kerékpártároló, zöldség, gyümölcs, ingyen kávé, illetve a leendő munkavállaló tud-e valahol pihenni két feladat között. Abszolút elvárás, hogy a munkahely otthonos legyen” – foglalta össze a profession.hu HR vezetője egy interjúban.

(forrás:www.profession.hu)

 

 

Ahogy a fentiekben is olvasható, nem kell nagy és bonyoult dolgokra gondolni, ha az irodai kényelmet, a nyugodt munkakörülményeket szeretnénk biztosítani a dolgozóknak.

 

 

Multinacionális és magyar tulajdonban lévő középvállalatoknál eltöltött közel 20 éves éves munkatapasztalat után átgondoltuk, milyen egyszerű eszközöket javaslunk a munkavállalók motiválására a szakmai elismerésen és a fizetésen túl. Szerintünk az alábbiakat átgondolva és megfontolva nagyon könnyen javítható a munkahelyi moral és a munkavállalók napi szinten megbecsülve érezhetik magukat.

 

5 tipp a munkavállalói motivációra:

 

Gyümölcskosár, gyümölcs szállítás cégeknek

 

Apró, nem túl költséges figyelmességekkel is le lehet venni a lábukról a dolgozókat, és kellemesebbé tehető napjukat. Erre nagyon jó példa, ha a cég rendszeresen rendel a munkavállalóknak gyümölcsöt, akár heti többször is. Összességében egy 100 fős cégnél is ez heti pár tízezer forintot jelent és akkor már bőséges gyümölcskosár érkezik.

 

Az alkalmazottjak egészsége a cégnek is fontos, hiszen minden cég hosszú távon gondolkodik, hosszú távra tervez a dolgozóival.

 

Egy embernek 400-500 gramm gyümölcsfogasztás javasolt egy nap, ez két alma, vagy 4-5 szem barack. Ha vezetőként belegondol, milyen előnyökkel jár, ha cége gyümölcsöt rendel és ezzel heti egy-két napon is örömet okoz a dolgozóknak, valamint egy ilyen apró dologgal tudatja velük, hogy a munkavállalók egészsége és kényelme fontos a cégnek, rájön, hogy abszolute megéri a rendszeres gyümölcs szállítás. Egy jól bejáratott beszállítóval leszerződni könnyű és időt spórol meg vele, ugyanis a gyümölcs szállítás mindig a megbeszélt időben történik, ezzel a munkavállalóknak is kiszámítható, mely napokon kapják ezt a kedvességet a vállalattól.

 

Több cégtől kaptunk visszajelzést, hogy a kiszállítás napján már nagyon várják, hogy megérkezzen a szállítmány.

 

Ajánlatkérés irodai gyümölcskosárra

Cég neve:

Telefonszám:

Email cím:

Kiszállítási cím:

Létszám:

Kiszállítás ideális időpontja:

Rendelkezésre álló összeg (amennyiben van ilyen kritérium):

Egyéb megjegyzés:

 

gyümölcs házhozszállítás

 

Sportbérlet

 

A másik egyszerű motiváció és egészségmegőrző eszköz a sportbérlet vásárlása. A legegyszerűbb, ha szerződést köt a vállalat az All You Can Move-val, ezzel biztosítva több száz sportolásra lehetőséget a kollégáknak.

 

Ha erre nincs mód, biztosan található fitness terem vagy uszoda a cég közelében, érdemes megkeresni őket és mennyiségi kedvezményt kérni több bérlet vásárlása esetén, netalán egyedi ajánlatot kérni napi vagy havi belépési limiter.  

 

 

Kutyabarát iroda

 

Köztudott, hogy a kutya jelenléte stresszoldó hatású és hogy egy kiegyensúlyozott kutya pozitív energiát áraszt . Ezért érdemes megfontolni, hogy cégük kutyabarát irodává váljon. Nagyon fontos azonban, hogy mindez le legyen egyeztetve azokkal is, akik nem kutyatulajdonosok, netalán félnek a kutyáktól. Mindig tiszteletben kell tartani az olyan kollégák igényeit is, akik nem szeretnének kutyákkal egy légtérben tartózkodni, dolgozni, enni, inni, relaxálni. 

 

Pontos szabályozás mellett kell működnie a kutyabarát irodának, hogy a teljes iroda közérzetét növelje ez az akció és ne legyenek olyanok, akiknek ez kényelmetlen és ellenszenves.  

 

Figyelembe kell mindig venni az állatok és az emberek igényeit is, valamint az épületüzemeltetési és -biztonsági előírásokat. Fontos, hogy mindig legyen ivóvíz az állatnak és meg kell oldani a napközbeni sétáltatást is.

A tapasztalatok szerint a kutyatartók révén rendszeressé vált napközbeni séta a friss levegőn mind a kutyáknak és gazdáiknak, mind a hozzájuk csatlakozó kollégáknak kellemes feltöltődést jelent.

 

Több nagyvállalat is kutyabaráttá vált Magyarországon, például a MOL és a Telenor is.

 

 

Home office

 

A 21.századi vállalatoknál egy teljesen bevett forma, hogy irodától független helyszínen akár otthon is dolgozhassanak a munkavállalók. Sokak számára a heti egy napi home office is hihetetlen erejű motiváció lehet, ezért érdemes megfontolni. Vannak olyan munkakörök, ahol tényleg felesleges minden nap 8 órát ülni egy irodában, főleg, ha a feladatok nincsenek helyhez kötve.

 

Érdemes átgondolni, mely pozíciók, feladatkörök oldhatók meg otthonról és milyen heti rendszerességgel. Ha jól szabályozott a folyamat és mindenkinek egyértelmű, ki mikor dolgozik otthonról, rendkívül motiváló eszköz lehet a home office.

 

 

Családi napközi

 

Talán ez a legbonyolultabb, legerőforrásigényesebb eszköz a listáról, de ha a home office nem tud működni, a családi napközi lehet a megoldás.

Szerencsére egyre több cég szervezi meg munkavállalói gyermekeinek a céges napközit. Ez erőforrást igényel, hiszen először is meg kell teremteni a fizikális kereteket, termet és megfelelő mosdót biztosítani a gyerekeknek, aztán kell egy olyan szakember, aki megfelelő nevelést és biztonságos gondozást nyújt nekik.

 

A törvényi előírásokat betartva nagyszerű pozitív eszköz ez, hiszen a szülők a közelben tudják a gyerekeket, időt spórolnak meg azzal, hogy nem kell munkaidő lejárta előtt elrohanni a gyermekért a bölcsödébe, óvodába.

Kapcsolódó cikkek:

Balaton

GROENK hírek, ajánlatok

Vedd át rendelésed budaörsi raktárunkban, ha a Balatonra tartasz!

2020-05-09

Rendeld meg online és vedd fel az élelmiszer csomagod budaörsi raktárunkban, úton a Balatonra! Átvételi pontot alakítottuk ki Budaörsön a raktárunkban, hogy még kényelmesebb legyen a balatoni nyaralásod és ne kelljen a bevásárlással bajlódnod.  

Banán

GROENK hírek, ajánlatok

Érett vagy éretlen banán?

2020-05-08

Érett vagy éretlen banánt fogyasszunk? Tudj meg mindent a három legnépszerűbb gyümölcs egyikéről, a banánról!

Zöld spárga

GROENK hírek, ajánlatok

Magyar termelői zöld spárga

2020-04-17

Itt a spárgaszezon! Perjesi Tibor mezőtúri termelőtől érkezik hozzánk a zöld spárga! Miért fontos spárgát fogyasztani?

Friss zöldséget és gyümölcsöt szállítunk magánszemélyeknek, üzleteknek, cégeknek, irodáknak Budapesten és az agglomerációban. Rendelj online zöldséget és gyümölcsöt, klikkelj a HÁZHOZ RENDELEK menüpontra!
Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient